Fader Emilio Tardif

”Det er helt sikker Herren, som taler til hende”

Fader Emilio Tardif er en af de vigtigste og stærkeste, nutids karismatiske personligheder. Han er canadier (1928 – 1999) og blev i 1955 ordineret som missionær af det Hellige Hjerte. Han viede sig selv til humanitært arbejde for de fattige indtil 1973, hvor han blev alvorligt syg. Men gennem bønner fra en karismatisk gruppe blev han kureret med det samme. Sådan blev han interesseret i den karismatiske bevægelse, Charismatic Movement, og han opdagede snart herefter den usædvanlige, helende nådegave, som han er udstyret med. Siden da har han rejst over hele verden for at proklamere for alle, at ’Jesus er i live og den dag i dag udfører mirakler og undere på samme måde som for 2000 år siden’. Hans helbredelsesmesser er usædvanligt overfyldte. Fader Tardif betragtes som en af de største healere til alle tider. Hundredetusinder helbredelser tilskrives ham, og mange af dem er omhyggeligt dokumenterede. Disse helbredelser omfatter mange sager som f.eks. håbløse kræfttilfælde eller folk med aids.I et interview i oktober 1996 med den italienske journalist Marino Parodi gjorde fader Tardif sin mening om Vassula og Sandt Liv i Gud klar. På spørgsmålet om hvad han syntes om Vassula Rydén, svarede han:

"Jeg tror, at hun er en autentisk og oprigtig mystiker. Det er helt sikkert Herren, som taler til hende. Sandt Liv i Gud er fuld af rigdomme. Hvordan skulle denne kvinde på nogen måde have gjort det selv?
Jeg finder kardinal Ratzingers nylige indlæg meget positivt. Udover at anerkende de mange tydelige og meget positive frugter af Vassulas mission gav han fuldtud de troende lov til fortsat at udbrede budskaberne.
Endelig var det dokument, der blev udgivet af Congregatioen for Troens Doktrin og Moral absurd. Uden nogen form for underskrift, inspireret af en fuldstændig mangel på viden om budskaberne og denne mystikers mission."


I 1980 grundlagde fader Tardif et nyt karismatisk samfund, Servants of Living Christ (den Levende Krists Tjenere), som hurtigt bredte sig over hele verden. Samfundets moderhus er i Santa Domingo, hvor fader Tardif har boet i flere år. Imidlertid bruger han otte af årets måneder på at rejse rundt i verden, som det allerede er nævnt. Fader Tardif er også udstyret med en meget stærk ”vidensgave” og en ligeså stærk ”dømmekraftgave”. Han betragtes som en af lederne i den Karismatiske Verdensbevægelse. Han er også forfatter til succesfulde bøger, bl.a. Jesus is the Messiah, In the Fire of Love og The New Pentecost.